Informatie voor jongeren

 

Zit jij op de middelbare school, ben jij autistisch en wil je graag meepraten over inclusief onderwijs?
Dan zijn wij opzoek naar jou!

 

Naar school gaan is meer dan alleen lessen volgen en toetsen maken. Op school breng je ook tijd door met je klasgenoten en je vrienden. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Samen met jou willen wij kijken hoe middelbare scholen open en toegankelijk kunnen zijn voor alle  jongeren. Wij zijn benieuwd naar wat jullie vinden dat er op school al goed gaat en naar welke dingen misschien nog beter kunnen. Misschien heb je zelfs al ideeën om sommige problemen op te lossen? Wij horen het allemaal graag.  

Focusgroepen
Om jullie ideeën, ervaringen en oplossingen te verzamelen organiseren we focusgroepen. Dit is een bijeenkomst  waarin belangrijke onderwerpen over de schoolomgeving in een kleine groep worden besproken. Je mag zelf kiezen of je online mee wilt doen of liever op een locatie, bijvoorbeeld in Groningen of Leiden, afspreekt.

Indeling
Iedere focusgroep bestaat uit 4 jongeren een gespreksleider en een notulist. Met de indeling van de focusgroep houden wij rekening met je leeftijd, geslacht, eventueel seksuele oriëntatie en ook met jouw keuze voor deelname op locatie of online.

Verloop
De focusgroep duurt 1 uur. We zullen bijvoorbeeld vragen naar de fysieke omgeving (hoe is de school ingericht), de sociale omgeving (worden er genoeg activiteiten aangeboden die ook aansluiten bij meisjes met ASS) en de culturele omgeving (is er genoeg begrip bij leerlingen en staf) maar vooral jullie eigen inbreng vinden wij heel belangrijk! De gespreksleider introduceert deze onderwerpen en zorgt ervoor dat iedereen die graag iets wil zeggen dat ook kan doen. 

De focusgroep zal op video worden opgenomen, zodat er niks wordt gemist van wat er wordt gezegd. Alles wat je opschrijft en zegt, wordt geheim gehouden. De opnames worden na verwerking verwijderd. Als je deelneemt aan het project, mag je er op elk moment weer mee stoppen. Voor het meedoen aan een focusgroep ontvang je een vergoeding van 10 euro. Ook worden je reiskosten vergoedt. 

 

 

Meedoen? Meer informatie? Stuur dan een mail naar Lisa: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                       

Terug naar: Het Schoolplein project  - Verder naar: Informatie voor scholen