Informatie voor ouders

Welkom

Tussen 2008 en 2010 hebben u en uw kind meegewerkt aan het DECIBEL-onderzoek.  DECIBEL is een acroniem voor Developmental Evaluation of Children: Impact and Benefits of Early screening Leiden ofwel; Evaluatie van de ontwikkeling in kinderen: invloed en voordelen van vroege gehoorscreening Leiden. Nu ruim 4 jaar later zijn we erg benieuwd hoe het met u en uw zoon/dochter gaat. Vandaar dat wij u benadert hebben met de vraag om mee te werken aan het vervolg van de DECIBEL-studie. Op deze website vindt u hopelijk alle benodigde informatie. Mocht dit niet zo zijn, aarzel dan niet om ons te bellen of een e-mail te sturen.

Dankzij intensieve samenwerking met de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit Leiden hebben we veel kennis opgedaan over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met een gehoorverlies. Voor meer informatie over eerdere onderzoeken kunt u kijken op www.focusonemotions.nl (deze website is in het Engels).

Deze informatie willen we bundelen met die van het DECIBEL-team om zo handvatten te creƫren voor de optimale begeleiding van kinderen in de toekomst.

Doel van het vervolgonderzoek

Dit vervolgonderzoek zal zich met name richten op de lange termijn effecten van de neonatale gehoorscreening op de ontwikkeling van kinderen met een gehoorverlies. Hebben kinderen bij wie het gehoorverlies al vroeg aan het licht kwam een andere/betere start gehad? En waar blijkt dit nu uit? Welke factoren hebben invloed op de ontwikkeling van een kind met een gehoorverlies? Zijn er op zeer jonge leeftijd al aanknopingspunten te vinden die voorspellend zijn voor ontwikkelingsproblemen op latere leeftijd?